GARDINER

Det är viktigt att veta vad man gör när man ska välja och hänga gardiner.
Mått, längd, typ, genomlysning.
Här kan du läsa mer om hur du bör tänka innan du köper gardiner till ditt fönster.

1. Rätt mått på dina gardiner
Det första misstaget är att inte mäta ordentligt. Och det är nödvändigtvis inte fönstermåttet som ska tas, utan snarare vilken bredd och längd du vill ha på gardinen.

2. Du hänger dina gardiner för lågt
Oftast vinner ett fönster, och därmed hela rummet en hel del genom att inte sätta en gardin som följer fönstrets mått. Lyft gardinstången mot taket för mer rymd.

3. Du hänger dina gardiner för smalt
Samma regel som att inte hänga för lågt, gäller när det kommer till bredden. Både fönstret och rummet vinner på att öppna upp, vilket du gör om du flyttar gardinen åt sidorna. Tänk både uppåt och åt sidorna alltså.

4. För korta gardiner
Ett par gardiner som är tänkt att vara fullängd ser ut ungefär som ett par lite för korta byxor om man misslyckas med mätningen (se punkt 1).

5. Dina gardiner fyller upp för dåligt
Nu är de flesta gardiner som finns i handeln hyfsat anpassade efter normala fönster vad gäller bredd på tyg. Men om du har ett bredare fönsterparti, köp hellre dubbel uppsättning gardiner för att undvika två små smala tarmar som hänger lite ledsamt i varsitt hörn.

6. Skrynkliga gardiner
Visst lockar det att hänga upp ostrukna gardiner och tänka att de ”hänger till sig” efter några dagar, vilket de inte gör. Det är helt klart mödan värt att stryka gardinerna innan upphängning.

7. Har du tänkt på gardinstången?
Det finns ett stort utbud när det kommer till olika gardinstänger. Och ibland kan det vara upphängningen som gör hela upplevelsen. Titta på din stil och ditt rum, vilken gardinstång passar just här?


Rådgivning

Jag och kunden går igenom hemmet tillsammans, jag ger råd och tips om vad som kan göras. Kunden ansvarar själv för att anteckna och för själva utförandet. 500:-/tim

Konsultation
Jag och kunden går tillsammans igenom bostaden rum för rum, jag kommer med råd och förslag på förbättringar för att lyfta fram det bästa i kundens bostad så att bostaden visas på ett mer försäljbart sätt. Jag fotograferar och anteknar ned rum för rum, mailar sedan kunden en checklista på generella råd och råd för vad de kan göra för just deras hem. Kunden ansvarar själv för utförandet. Ca:2 tim 2000:-

Styling liten
Vid styling ”liten” arbetar jag huvudsakligen med bostadens befintliga möbler och inredning. Inredning som jag inte tycker behövs plockas tillfälligt bort. Jag kan komma och kompletterar med enklare rekvisita så som belysning, textilier, snittblommor och lite detaljer som kan tänkas behövas. ca från 5000:-